skip to main |skip to sidebar
- aranyvessző,
- árnikalevél,
- angyalgyökér,
- borsmentalevél,
- borókabogyó,
- cickafarkfű,
- citromfű,
- diólevél,
- ezerjófű,
- fagyöngy,
- galagonyavirág- és bogyó,
- keskeny levelű útifű,
- levendula,
- macskagyökér,
- nyírfalevél,
- pásztortáskafű,
- rebarbaragyökér,
- tarackgyökér,
- veronikafű,
- zsurlófű.
- Vegyünk egy teáskanálnyi édesgyökeret és csipkebogyót. Kavarjuk össze, forrázzuk le és teaként fogyasszuk két-három héten keresztül. Ez a keverék segíti az érfalak „tisztán tartását” és megelőzi az újabb lerakódások keletkezését.
- Cickafakrfá, nyárfalevél, zsurlófá, borókabogyó és iglicgyökér egyenlő arányú keverékéből főzetet készítünk 1 teáskanálnyit számítva 1 csésze vízre. Használat: Déli étkezésre fogyasztunk belőle 1-2 csészényit langyosan. Tanácsos a teakeveréken kívül fokhagymát fogyasztani akár élelmiszer formájában, akár fokhagyma-tinktúraként.
0 comments:
Megjegyzés küldése