Fülfájás - fülgyulladás

2010. november 15., hétfő

  • Fülgyertya (fültisztító) - A meleg levegő speciális áramlásával enyhíti a fülfájást, tisztítja a fület. A méhviasz alapuaknál még a méhviasz gyógyereje is növeli a hatékonyságát.
  •  Kőrózsa (fültisztító) - A kőrózsa húsos levelét két kávéskanál között paszírozzuk meg, s a pár cseppnyi levet cseppentsük a fájó fülbe óvatosan. Vigyázzunk, hogy ne follyon ki, ezért egy ideig tartsuk oldalvást a fejünket.
  • Anyatej - A csecsmőtáplálás legjobb alternatívája, igazi immunerő. Fájó fülbe cseppentsünk bele, s hatása nem marad el. Van akinek jobban beválik, mint a kőrózsa. Egyébként belsőleg is alkalmazható, bármely betegségnél fogyaszthatunk belőle, különösen gyermekeknél lenne áldásos ez a természetes antibiotikum.
  • Propolisz (baktérium és virusölő, gyulladás csökkentő, fájdalom csillapító) - Méhészeti termék. Fogyaszthatjuk alkoholos oldatát, vagy propoliszos mézként. De gyógykozmetikumokat is készítenek belőle. Hasznáhatjuk külsőleg, belsőleg. Fülgyulladáshoz propoliszos kivonatot vattára cseppenthetünk és azt tehetjük a hallójáratba, ahol az kipárolog s segít a gyógyulásban. Arra kell vigyázni, hogy ne follyon az alkoholos kivonat a fülünkben mert nagyon marhat, s huzamosabb ideig ne alkalmazzuk pont ezért.
  • Talpmaszírozás (minden bajra gyógyír) - Mindenkit megvisel a fülfájás, de különösen a gyermekeket. Egy pár perces fájdalmas talpalás után hosszabb alvást követően úgy ébredhet gyermekünk, hogy semmi baja.

0 comments:

Megjegyzés küldése