Bélhurut

2010. november 15., hétfő

  • vadgesztenye, 
  • birsalma, 
  • csipkerózsa,
  • körte, 
  • sárgadinnye
  • ánizsmag,
  • cickafark virág,
  • édeskömény, 
  • kálmosgyökér,
  • kamilla, 
  • libapimpó, 
  • majoránna, 
  • nyírfalevél,
  • pásztortáskafű, 
  • rebarbaragyökér, 
  • somkorófű, 
  • vidragyökér.
  • 5-5 g vérontógyökér, tölgyfakéreg, kálmosgyökér, kakukkfű, diólevél, áfonyalevél, áfonyabogyó, kamillavirág keverékét fél liter vízben 1-2 percig főzzük, majd 5-10 percig lefedve állni hagyjuk.  Használat: Leszűrés után naponta többször fogyasztható.
  • 30 g cickafarkfű-virág, 20 g kamillavirág, 20 g mentalevél, 10 g zsályalevél, 10 g sárkányfű, 10 g koriandermag keverékéből egy evőkanállal forrázatot készítünk egy csésze vizet számítva.  Használat: Naponta 1-2 csészényit fogyasztunk belőle.

      0 comments:

      Megjegyzés küldése